RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: СОВРЕМЕННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ В МОЛОЧНОМ КОЗОВОДСТВЕ = MODERN ACHIEVEMENTS IN DAIRY GOAT BREEDING // Известия Тимирязевской сельскохозяйственной академии / Izvestiya of Timiryazev Agricultural Academy: Научно-теоретический журнал Российского государственного аграрного университета - МСХА имени К.А. Тимирязева. – 2019. – Вып. 6
Creators: САННИКОВ М.Ю.; НОВОПАШИНА С.И.; ХАТАТАЕВ С.А.; ГРИГОРЯН Л.Н.; ЮЛДАШБАЕВ Ю.А.; ЛАСТОЧКИНА О.В.; ЛУКИН И.И.
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА имени К.А.Тимирязева, 2019
Collection: Журнал «Известия ТСХА»
Subjects: ЗООТЕХНИЯ; молочное козоводство; промышленная технология; пролонгированная лактация; молочная продуктивность; dairy goat breeding; industrial technology; prolonged lactation; milk yield
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.26897/0021-342х-2019-6-141-149
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/EPERIODIKA/1168/п/С 56-459064596

Allowed Actions: Read Download (10.4 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

За последние годы выросло мировое поголовье молочных коз. В передовых хозяйствах отмечается значительный рост продуктивности молочных коз - до 1400-1500 кг молока в среднем по стаду. Это обеспечивается развитием промышленной технологии содержания, новых приемов и методов кормления, воспроизводства стада и выращивания молодняка. На фермах внедряются роботизированные комплексы по приготовлению и раздаче кормов и др. К числу научных достижений в молочном козоводстве можно отнести технологию пролонгированной лактации от 600 до 1500 дней без проведения козления. В Великобритании вы ведена новая порода молочных коз - йоркширская, со средней продуктивностью 1600 кг молока и пролонгированной лактацией свыше 600 дней. В России и странах СНГ также развивается промышленное козоводство. В лучших хозяйствах продуктивность животных не уступает среднеевропейским показателям: 900-1000 кг молока за лактацию. В нашу страну завозятся наиболее распространенные породы коз: зааненская, альпийская, тоггенбургская, нубийская. / In recent years, the world population of dairy goats has grown. Advanced farms have observed a significant increase in the productivity of dairy goats up to 1600 kg of milk on average in the herd. This is ensured by the development of industrial technology, new methods and techniques of feeding, herd reproduction and rearing. Robotized complexes for feed preparation and distribution,etc. are being introduced on farms. The range of scientific achievements in dairy goat breeding includes the technology of prolonged lactation from 600 to 1500 days without tupping. In the UK,a new breed of Yorkshire milk goats has been developed with an average productivity of 1600 kg of milk and prolonged lactation for more than 600 days. Industrial goat breeding is also developing in Russia and the CIS countries. Animal productivity on the best farms is comparable to the average European indicators of 900-1000 kg of milk per lactation. The most common goat breeds such as Zaanen, Alpine, Toggenburg, and Nubian are imported to our country.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 920
Last 30 days: 12
Detailed usage statistics