RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: ОЦЕНКА МОЛОЧНОЙ ПРОДУКТИВНОСТИ И КАЧЕСТВА МОЛОКА КОЗ В ЗАВИСИМОСТИ ОТ ПОРОДЫ И ГЕНОТИПА ПО ГЕНУ BLG (БЕТА-ЛАКТОГЛОБУЛИНА) = EVALUATION OF MILK PRODUCTIVITY AND QUALITY OF GOAT MILK DEPENDING ON BREED AND GENOTYPE BY BLG GENE (BETA-LACTOGLOBULIN) // Известия Тимирязевской сельскохозяйственной академии / Izvestiya of Timiryazev Agricultural Academy: Научно-теоретический журнал Российского государственного аграрного университета - МСХА имени К.А. Тимирязева. – 2019. – Вып. 3
Creators: ШУВАРИКОВ А.С.; ПАСТУХ О.Н.; ЖУКОВА Е.В.; ЖИЖИН Н.А.
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА имени К.А.Тимирязева, 2019
Collection: Журнал «Известия ТСХА»
Subjects: ЗООТЕХНИЯ — БИОЛОГИЯ И ВЕТЕРИНАРНАЯ МЕДИЦИНА; козы; породы; продуктивность коз; физико-химические и технологические свойства молока; жировая фаза; аминокислотный; витаминный; минеральный состав козьего молока; продукты из козьего молока; goats; breed; milk yield of goats; physical-and-chemical and technological parameters of milk; fat phase; amino acid, vitamin and mineral composition of goat milk; products made from goat milk
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.34677/0021-342X-2019-3-130-148
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/EPERIODIKA/1168/п/О-93-806317023

Allowed Actions: Read Download (7.6 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

В статье отражено влияние разных пород коз на качество молока и получаемых из него продуктов. Представлены удои коз, состав их молока и вырабатываемых из него кисломолочных продуктов и сыра - брынзы. Определены различия в молочной продуктивности и составе молока коз не только в зависимости от породы, но и от генотипа (АВ и ВВ) по гену BLG у коз разных пород. Установлено наиболее эффективное производство и переработка молока в зависимости от пород и генотипов коз. / The paper deals with the influence of different goat breeds on the quality of milk and its products. The paper presents goat milk yields and the composition of milk and fermented dairy products and brinsen cheese (bryndza) made from it. Differences in milk productivity and composition of goat milk were determined not only depending on the breed, but also on the genotype (AB and BB) of the BLG gene in goats of different breeds. The authors have determined the most expedient use and processing of goat milk of different breeds and genotypes.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 834
Last 30 days: 12
Detailed usage statistics