RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: К вопросу о химическом составе панкреатического сока кур = On the chemical composition of hens ' pancreatic juice // Известия Тимирязевской сельскохозяйственной академии / Izvestiya of Timiryazev Agricultural Academy: Научно-теоретический журнал Российского государственного аграрного университета - МСХА имени К.А. Тимирязева. – 2019. – Вып. 1
Creators: Грозина А.А.
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА имени К.А.Тимирязева, 2019
Collection: Журнал «Известия ТСХА»
Subjects: Сельское хозяйство — Птицеводство; куры; поджелудочная железа; панкреатический сок; протеазы; амилаза; биохимия крови; липаза; chickens; pancreas; pancreatic juice; amylase; lipase; proteases; blood biochemistry
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.34677/0021-342X-2019-1-146-153
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/EPERIODIKA/1168/п/Г 86-332032146

Allowed Actions: Read Download (2.1 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Полученные результаты свидетельствуют о том, что состав панкреатического сока кур сильно изменяется после кормления. Стабильным оказалось наличие кальция и фосфора, а также желчных кислот. Данные являются фундаментальными и могут быть использованы в дальнейшем для изучения физиологии панкреатической секреции птиц. / The results suggest that the composition of the pancreatic juice of chickens varies greatly after feeding, while the content of calcium and phosphorus, as well as bile acids remains stable. The obtained data are fundamental and can be used further to study the physiology of pancreatic secretion in birds.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 660
Last 30 days: 15
Detailed usage statistics