Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Мировое производство овечьего молока за последние 50 лет увеличилось более чем вдвое. Однако, овечье молоко и продукты из него до сих пор не стали традиционным потребительским товаром в России. Одной из основных причин этого является отсутствие специализированных молочных пород овец и недостаточное использование совре‑ менных методов селекции, в том числе маркер-вспомогательной селекции, для их отбора по качеству молока. В статье рассмотрены основные гены-кандидаты молочной продуктивности овец, показано их влияние на величину удоя, содержание молочного жира и белка, устойчивость к маститу. /The world production of sheep milk has more than doubled in the last 50 years. However, sheep milk and sheep milk products have not yet become a traditional consumer product in Russia. One of the main reasons for this is the lack of specialised dairy breeds of sheep and insufficient use of modern breeding methods, including marker-assisted selection. The article considers the main candidate genes of sheep dairy productivity, shows their influence on milk yield, fat and protein content, resistance to mastitis.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
RSAU-MTAA CSL Local Network | All | |||||
Internet | Readers | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 1
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |