RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: ОСОБЕННОСТИ ПИЩЕВАРИТЕЛЬНЫХ ПРОЦЕССОВ У ОВЕЦ ПРИ СКАРМЛИВАНИИ КОМПЛЕКСА ПРОБИОТИКОВ = FEATURES OF DIGESTIVE PROCESSES IN SHEEP WHEN FEEDING A COMPLEX OF PROBIOTICS // ОВЦЫ. КОЗЫ. ШЕРСТЯНОЕ ДЕЛО. – 2021. – № 3
Creators: РОМАНОВ В.Н.; МИШУРОВ А.В.
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА имени К. А. Тимирязева, 2021
Collection: Журнал «Овцы, козы, шерстяное дело»
Subjects: корма и кормление — ОВЦЫ. КОЗЫ; овцы; пробиотики; рубцовое пищеварение; переваримость; sheep; ruminal digestion; digestibility; metabolism
UDC: 63
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.26897/2074-0840-2021-3-46-50
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/EPERIODIKA/EBOVCY-20210930-14-07-03-45460-77934

Allowed Actions: Read Download (1.3 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

На модельных фистульных овцах изучалось влияние использования в рационах комплекса пробиотических штаммов молочнокислых и спорообразующих микроорганизмов (КП) на метаболические процессы в преджелудках, переваримость кормов. Выявленное положительное действие КП на поедаемость кормов, микробиальные процессы в рубце, степень усвоения питательных веществ дает основания к его применению в овцеводстве. /On model fi stula sheep, the eff ect of using a complex of probiotic strains of lactic acid and spore-forming microorganisms (CP) in the diets on metabolic processes in the proventriculus and the digestibility of feed was studied. The revealed positive eff ect of CP on feed intake, microbial processes in the rumen, the degree of absorption of nutrients gives grounds for its use in sheep breeding.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 405
Last 30 days: 7
Detailed usage statistics