RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: ОЦЕНКА ХОЗЯЙСТВЕННО ПОЛЕЗНЫХ ПРИЗНАКОВ И СВОЙСТВ СОРТОВ ЯРОВОГО ЯЧМЕНЯ=Еstimation of economically useful characteristics and properties of spring barley varieties: Сборник статей всероссийской научной конференции с международным участием "Растениеводство и луговодство"
Creators: Дедушев И.А.; Болдырев М.А.
Organization: Российский государственный аграрный университет - МСХА имени К. А. Тимирязева
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА им. К. А. Тимирязева, 2020
Collection: Конференции РГАУ - МСХА им. К. А. Тимирязева
Subjects: яровой ячмень; белок; экстрактивность; лизин; пивоваренный; spring barley; protein; extractivity; lysine; brewing
UDC: 631.1
Document type: Other
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.26897/978-5-9675-1762-4-2020-110
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/SITEW-20201208-12-34-56-03792-03575

Allowed Actions: Read Download (349 Kb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Качеств сортов ярового ячменя различного направления оценивается различными методами. Анализ 9 сортов в переувлажненный 2020 год в условиях Московской области позволил оценить лучшие сорта по кормовым и пивоваренным качествам. Для оценки кормового ячменя главную ценность имеют повышенное содержание белка и незаменимых аминокислот, в т.ч. лизина. Максимальные показатели белка (13,06%) и лизина (0,44%) были выявлены у сорта Златояр. Для пивоваренного производства требуются сорта с низким содержанием белка до (12%) и высокой экстрактивностью(80%). Сорт Надежный имел лучшие солодовые показатели содержание белка (10,78%) и экстрактивность (82,5%). //the quality of spring barley varieties in various directions is evaluated by various methods. Analysis of 9 varieties in the waterlogged year 2020 in the conditions of the Moscow region allowed us to evaluate the best varieties for feed and brewing qualities. For the evaluation of feed barley, the main value is the increased content of protein and essential amino acids, including lysine. Maximum values of protein (13,06%) and lysine (0,44%) were diagnosed as grade Accounting. Brewing requires varieties with a low protein content of up to (12%) and high extractivity (80%). The Reliable variety had the best malt indicators of protein content (10.78%) and extractivity (82.5%).

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 410
Last 30 days: 17
Detailed usage statistics