RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: АНАЛИЗ ТЕХНОЛОГИЙ ИСКУССТВЕННОГО ИНТЕЛЛЕКТА ДЛЯ ОБЕСПЕЧЕНИЯ ПРОДОВОЛЬСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ = ANALYSIS OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE TECHNOLOGIES FOR ENSURING FOOD SECURITY: СЕКЦИЯ: «НАУКИ О ДАННЫХ» // СБОРНИК СТАТЕЙ по материалам Научного форума: Экономика, управление и цифровые технологии в АПК-2024. Том 3. – 2024. –
Creators: Гогичашвили Георгий Леванович; Шейкин Даниил Максимович
Other creators: Романцева Юлия Николаевна
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА им. К. А. Тимирязева, 2024
Collection: Конференции РГАУ - МСХА им. К. А. Тимирязева
Subjects: экономика; искусственный интеллект; сельское хозяйство; продовольственная безопасность; artificial intelligence; agriculture; food security
UDC: 004: 338.439
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: Russian
Rights: Свободный доступ из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Additionally: New arrival; All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/SITEW-20250611-46647

Allowed Actions: Read Download (2.9 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Статья посвящена анализу технологий искусственного интеллекта (ИИ), применяемых для обеспечения продовольственной безопасности. В условиях глобальных изменений климата, роста населения и увеличения спроса на продукты питания использование ИИ становится важным инструментом для оптимизации сельскохозяйственного производства и управления ресурсами. В исследовании авторами подробно рассматриваются основные технологии ИИ, зарубежный опыт их применения в растениеводстве и животноводстве, который может способствовать дальнейшему развитию отечественных технологических решений для повышения устойчивости агропромышленного комплекса и обеспечения продовольственной безопасности. /The article is devoted to the analysis of artificial intelligence (AI) technologies used to ensure food security. In the context of global climate change, population growth and increasing demand for food, the use of AI is becoming an important tool for optimizing agricultural production and resource management. In the study, the authors examine in detail the main AI technologies, foreign experience in their application in crop production and livestock farming, which can contribute to the further development of domestic technological solutions to improve the sustainability of the agro-industrial complex and ensure food security.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 37
Last 30 days: 37
Detailed usage statistics