RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: ХИМИЧЕСКИЙ СОСТАВ СВЕЖЕЙ И СОЛЕНОЙ СЕЛЬДИ=Chemical composition of fresh and salted herring: СБОРНИК СТАТЕЙ Международной научной конференции «АГРОБИОТЕХНОЛОГИЯ-2021»
Creators: Савостина Д.А.; Савостина Т.В.
Organization: Российский государственный аграрный университет - МСХА имени К. А. Тимирязева
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА им. К. А. Тимирязева, 2021
Collection: Конференции РГАУ - МСХА им. К. А. Тимирязева
Subjects: свежая; соленая сельдь; протеин; зола; тяжелые металлы; токсичные элементы; fresh; salted herring; protein; ash; heavy metals; toxic elements
UDC: 664.952.001.573
Document type: Other
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.26897/978-5-9675-1855-3-2021-231
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/SITEW-20211119-11-51-03-44612-57731

Allowed Actions: Read Download (1.5 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

В сравнительном аспекте приведены результаты содержания отдельных химических элементов в свежей и соленой сельди. Установлено, что в соленой сельди, по сравнению со свежей было на 4% меньше протеина и больше на 34 % золы, на15 % цинка и 33 % железа. Содержание токсических элементов в свежей и соленой сельди не превышало допустимый уровень, что соответствует требованиям ТР ЕАЭС 040/2016./In a comparative aspect, the results of the content of individual chemical elements in fresh and salty herring are given. It was found that in salted herring, compared to fresh, there was 4% less protein and 34% more ash, 15% zinc and 33% iron. The content of toxic elements in fresh and salted herring did not exceed the permissible level, which meets the requirements of the EAEU TR 040/2016.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 266
Last 30 days: 26
Detailed usage statistics