RSAU-MTAA
Electronic Library

     

Details

Title: ЗЕЛЁНЫЕ И ПРЯНО-ВКУСОВЫЕ КУЛЬТУРЫ, ОБОГАЩЕННЫЕ СЕЛЕНОМ, КАК ПРИПРАВА ФУНКЦИОНАЛЬНОГО НАЗНАЧЕНИЯ =Leafy vegetables and spicy flavoring plants, biofortified with selenium in production of functional spices: СБОРНИК СТАТЕЙ Международной научной конференции «АГРОБИОТЕХНОЛОГИЯ-2021»
Creators: Харченко В. А.; Амагова З.А.; Антошкина М.С.; Кошеваров А.А.; Середин Т.М.; Голубкина Н.А.; Молдован А.И.
Organization: Российский государственный аграрный университет - МСХА имени К. А. Тимирязева
Imprint: Москва: РГАУ-МСХА им. К. А. Тимирязева, 2021
Collection: Конференции РГАУ - МСХА им. К. А. Тимирязева
Subjects: зеленные культуры; пряно-вкусовые культуры; селен; антиоксиданты; функциональные продукты; leafy vegetables; Allium species; selenium; antioxidants; functional food
UDC: 663.885+631.811
Document type: Other
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.26897/978-5-9675-1855-3-2021-159
Additionally: All documents
Record key: RU/ЦНБ имени Н.И. Железнова/SITEW-20211116-9-23-47-63333-65367

Allowed Actions: Read Download (1.3 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

В статье приведены биохимические показатели и уровни аккумулирования селена обогащенных и не обогащенных селеном укропа, петрушки, кервеля, сельдерея, чеснока, черемши, шнитт-лука. Показана перспективность использования селенизированных растений для производства приправы функционального назначения./Biochemical parameters and levels of selenium accumulation in selenium biofortified and non-fortified dill, parsley, chervil, celery, A.ursinum, A.scheoprasum and A.sativum were determined. Prospects of selenium biofortified vegetables for production of functional food products are discussed.

Document access rights

Network User group Action
RSAU-MTAA CSL Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 233
Last 30 days: 12
Detailed usage statistics